Vår grupp

 

Mestre Liminha

Liminha D’Ogum

Grundare av Associação de Capoeira Arte Popular.


* 8:e augusti, 1964, São Paulo, Brasilien
+ 3:e november, 2005, Geneve, Schweiz

Contra Mestre Caxixi

Estêvão Daniel Carvalho Gomes,

(Stockholm, Sweden)

Estévao Gomes, mer känd som Caxixi inom Capoeira, föddes i södra Portugal i distriktet Algarve 1985. Han började utöva Capoeira vid nio års ålder tillsammans med kompisar, varav flera fortfarande är aktiva inom Capoeira.

I början fanns det ingen grupp så det var de äldre som hade haft mer kontakt och därav mer erfarenhet med Capoeira, som lärde de yngre. Capoeira var inte lika stort när Caxixi började som det har växt till och blivit nu, och på grund av detta var de tvungna att skapa sin egen träning genom att spela på gatan. Det hände sig som så att  gruppen av kompisar fick kontakt med två tränare vid namn Akesse och Adi, och då fick vägledning och en plats att träna på. Gruppen gick under namnet Capoeira Raizes de Africa. Det var genom dessa två tränare som Caxixi senare träffade sin mestre och livslång vän Liminha D’Ogum (1964 – 2005).

2004 fick Caxixi sitt professors bälte inom Capoeira.

Sedan sin introduktion in i världen av Capoeira har Caxixi rest runt hela Europa, träffat flera mestres och lärare genom deltagande i ett flertal workshops. Han har arbetat som lärare på workshops och lärt ut och hjälpt skapa nya former inom capoeira.

2008 började Caxixi jobba med Capoeira inom Sverige.

Det är nu Caxixis mål att fortsätta utveckla sig själv inom Capoeira och utveckla Capoeiran i Sverige. Han vill att antalet grupper ska öka och att deltagandet ska öka. Han vill sprida Capoeira vidare till framtida generationer.

Gradering i vår grupp

Grading

Medlemsavgift

Årsmöte

Leave a Reply